در اغلب جواهرات نقره عددی با شماره ۹۲۵ حک گردیده است که عیار نقره می باشد . 

البته این عدد به چه معناست ؟ 

در‌صورتی‌که به جواهرات نقره ای که خریداری کرده باشید یا دارید مسلما متوجه یک عدد گردیده اید که روی نقره حک گردیده است . 


عددی که اکثر زمان ها بر روی جواهرات نقره حک شده عدد ۹۲۵ می باشد . اما در نقره های دست ساز ایرانی عدد ۹۵۰ یا این که ۹۹۹ نیز گاهی اوقات مشاهده می شود . 

گوشواره

حال سوالی که به ذهنمان می آید این عدد به چه معناست ؟ عیار ۹۲۵ در اصل عدد ۹۲٫۵ می باشد و بدین معناست که ۹۲٫۵% از ف به عمل رفته در تولید جواهر از جنس نقره می باشد و ۷٫۵% باقی باقیمانده از فات دیگر می‌باشد . 


حالا 

سوال دوم این هست که چرا از ۱۰۰ درصد نقره در فات استعمال نمی شود ؟ 

عیار 

نقره 925 

یک شمش بدون نقص از نقره، عیار ۹۹۹ می باشد که حالتی نرم و شکننده داراست و نمی توان به تیتر جواهری محکم و با استمرار به کار گیری نمود . اما جواهراتی ساخته می شود که عیار ۹۹۹ دارا هستند اما به دوام و رنج نقره های ۹۲۵ می رسند . 


در جمهوری اسلامی ایران نقره های دست ساز با عیار ۹۵۰ (۹۵ درصد) نیز ساخته می شوند که از لحاظ کیفیت و قیمت پاره ای از نقره های ۹۲۵ بهتر می باشند . 


یکی از خصوصیت های بارز نقره تیره شدن نقره در بازه زمانی وقتی هست که از آن به کار گیری نمی شود . اما بعضا اشخاص به برهان اسیدی که از عرق بدنشان بیرون می شود باعث تیره شدن نقره در حین استفاده می شوند . البته اغلب اشخاص اینگونه نیستند . 

نقره 

استرلینگ یا ۹۲۵ به چه نقره ای گفته می شود؟ عبارت استرلینگ از اسم خانواده ای آلمانی، در شمال این مرزو بوم گرفته گردیده هست . از این رو رتبه خلوص نقره در نقره استرلینگ ۹۲٫۵ درصد می باشد . 

این خانواده به علت نیکوکار بودن ، در سال ۱۲۱۵ به وسیله جان فرمانروا انگلستان مسئول ساختن سکه های انگلستان شدند . آنها تا حدی ضرب سکه ها را با کیفیت و صحیح انجام دادند که اسم آنها تا امروز بر روی اجسام ارزشمند نیز به جا باقی مانده می‌باشد . 

نقره استرلینگSterling Silver) ) بنابر کیفیت و خلوص بالا و زیبایی خیره کننده اش، فراوان پر اسم و رسم و دوست داستنی می باشد . 

ف نقره نیز نظیر طلا بسیار قابل انعطاف و شکننده می باشد پس می بایست آن را با فات دیگری نظیر مس و یا این که برنج ترکیب کنند و به رخ آلیاژ درآورند تا استحکام آن بخش اعظم شود . 

از آنجایی که خلوص و کیفیت ف نقره با واحد هایی از ۱۰۰۰ نصیب سنجیده می شود . از این رو سکو خلوص نقره در نقره استرلینگ بیشینه و کمینه ی دما خلوص یعنی ۹۲۵ درصد می باشد . 

ف نقره به طور ارگانیک بر اثر تماس با هوا و یا عرق بدن به دلیل وجود اکسید گوگرد و اسید، مبتلا تیرگی می شود از این رو در ساخت زیورآلات از روکشی مقاوم برای آن به کار گیری می گردد . رودیوم عنصریست که علاوه بر مقاومت درخشش ویژه ای هم به زیورآلات می بخشد و در همگی محصول ها برند اولیوروبر به عمل رفته است . 



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها